Antakya yöresine ait bir tarif
şimdide. Antakya’da daha çok kasapların hazırladığı bir yemektir. Kebap
sevenler için tadı konusunda garanti verebilirim. Yanına ayran ve pilavla,
sonrasındada künefe ile menüyü tamamlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler :
500 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz
maydanoz
üzeri için ;
1 yemek kaşığı domates salçası
½ bardak su
domates
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı :
Tepsi kebabının sosunu hazırlayarak başlayalım. Bir kasede salçayı su ile açıp suyunu ilave edelim ve sos haline gelene kadar karıştıralım.
Daha
sonra kıymayı derin bir kaba alalım. İnce ince kıydığımız soğanı, maydanozu,
sarımsakları ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım. Hazırladığımız
köfteyi tepsiye bastırarak her tarafına yayalım. Üzerinede salçalı sostan
sürelim. Domateside dilimleyip yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik
fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tepsi kebabının sosunu hazırlayarak başlayalım. Bir kasede salçayı su ile açıp suyunu ilave edelim ve sos haline gelene kadar karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder