Birçok ismi var
çökertme kebabının. Bodrum kebabı veya çentik kebabıda diyorlar. Ne derlerse
desinler tadı değişmiyor. Çıtır çıtır patatesleri, sosu, yoğurdu ile tam
ağzınıza layık. Evde pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz. Ramazandada
iftarda ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
400 gr biftek
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet patates
sıvıyağ (kızartmak için)
sarımsaklı yoğurt
tuz
kırmızı pul biber
kekik
etin marinesi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Kekik, kimyon
domates sosu
için:
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı :
Çökertme kebabı için biftekleri ince
julyen şeklinde doğrayın. Etleri marine etmek için ise; sarımsak ile soğanı
doğrayıp geniş bir kaba alalım. Etleride ilave
ettikten sonra üzerini kapatıp marine olması için kenarda bekletelim. Şimdide domates sosunu hazırlayalım. Tavaya
zeytinyağını alalım ve üzerine salça ilave edelim. Salçaları kavurduktan sonra
domatesleri ekleyelim. Son olarakta tuzunu ekleyip karıştıralım ve ocaktan
alalım.
Etimizi marine edip domates sosunuda
hazırladıktan sonra 2 adet patatesimizin kabuklarını soyalım. Ardından kibri
çöpü kalınlığında doğrayalım. Kızgın yağda kızartmaya başlayalım.
Patatesleride kızarttıktan sonra etleri
bir tavaya alıp soteleyelim. Baharatlarınıda ekleyip biraz daha pişirelim.
Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
Bunların üzerinede domates sosu ile etleri ilave edelim. Sıcak olarak servis
edelim. Görüntüsü muhteşem. Rengarenk :) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder