Ali Nazik Kebabı, Gaziantep’te
yapılan patlıcanlı etli bir yemektir. İkisi bir araya geldiği zaman tadına
doyum olmuyor. Bu yemeği çok sık olmasada arada sırada yaparım. Buzdolabınızda
hazır közlenmiş patlıcanlar olduğu sürece hiç vaktinizi almayacak bir et yemeğidir Ali Nazik. Sonundada kebap olduğuna
bakmayın, oldukçada hafif bir yemek. Kıymalı olarak tarifini verdim size. Siz
dilerseniz kuşbaşı ilede tarifi deneyebilirsiniz. Sonuç değişmeyecek, nefis bir
lezzet:)
4 adet patlıcan
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
300 g yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı biber salçası
Ali nazik kebabı için soğanı ve
biberleri doğrayalım. Domatesleride küp şeklinde doğradıktan sonra tavaya yağı koyup
kıymayı kavurmaya başlayalım. Ardından doğradığımız soğanları hafifçe kavuralım.
Biberlerle domatesi ilave edelim. Biber salçasınıda ekledikten sonra tuz ile
karabiberi katalım.
Kıymayı hazırladıktan sonra
patlıcanları közleyelim. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Yoğurda sarımsakları rendeleyip patlıcanlarla karıştıralım. Tuz ve
karabiberinide ekleyerek iyice karıştıralım.
Ali nazik kebabı hazır olmak
üzere. Servis tabağına patlıcanlı karışımı koyalım. Üzerine sıcak kıymadan
ekleyelim. Kıymanın yağına göre tereyağını kızdırıp üzerine dökebilirsiniz. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder