Merhabalar arkadaşlar.
İlk yazımdan bu yana sizlerle hep yemek tarifleri paylaştım. Hepsi denenmiş,
netice alınmış tariflerdi. Tariflerin sonu yok. Her çeşit malzemeyi yemeklere
katabilir, tadına tat katabilirsiniz. Bunları yaparken hepsinin bir yöntemi
var. Tariflerin arasındada kısa kısa bunlardan bahsetmek istiyorum aslında.
Pişirme yöntemlerinden ilki haşlama tekniği ile pişirme.
Haşlama tekniği,
özellikle et, tavuk, balık ve sebzelerde tercih edilen bir yöntem. Haşlama
sıvısı olarakta su, et suyu, tavuk suyu veya süt kullanılabilir. Haşlama
yönteminin amacı, besin değerlerinin kaybolmaması ve sindiriminin daha kolay
olmasıdır. Yiyecekler ya direk olarak kaynar suya atılarak pişirilir ya da
soğuk suya atılarak pişirilir. İkisindede ısı düşürülerek malzeme bir süre
kaynatılır ve daha sonra ısı azaltılarak yemek pişirilir. Çok yüksek ateşte
yemek pişirilmemelidir. Bunun sebebi yemeğin bir an önce haşlanıp sert
olmasıdır.
Haşladığımız malzemeleri
pişirdiğimiz su çok lezzetlidir ve atılmadan kullanılmalıdır. İçinde
pişirdiğiniz yemekten mutlaka vitaminler kalmıştır ve değerlendirilmelidir.
Sebzeleride haşlama yaparak
buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder