Ailecek pikniğe
gitmek helede mangal yapmak yaz ayında en büyük keyiflerindendir. Arkadaşımın
bu yıl bize hobi bahçesini vermesiyle bu keyif dahada arttı. Hafta içi bile
pikniğe gider duruma geldik. Ağaçlardan meyveler koparmak, bahçeyle ilgilenmek
ve mangalla olayı nihayetlendirmek güzel bir aktivitasyon. Mangalın vazgeçilmezi
tabii ki köfte ve tavuk. Aşağıda size ızgara köfte tarifini vereceğim.
Aslında yapımı herkese kolay gelebilir ancak tadına bakına içine konulan
baharat bile tarifi değiştirebilir. Gelelim tarifine.
Malzemeler :
1 kilo yağlı
ızgaralık kıyma
1 çay
kaşığı kimyon
1 çay
kaşığı karabiber
2 çay
kaşığı kekik
2 çay
kaşığı tuz
2 çay
kaşığı isot
Yarım çay
kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
2 yemek
kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
Sarımsağı rendeleyin ve yukarıdaki tüm
baharatlarla kıymayı iyice yoğurun. Et elinizi bırakmalı. Mangalda, 2-3 saat yoğurursanız
dinlenmiş et daha güzel olur. Mangalda ızgara yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder