10 Eylül 2015 Perşembe

Sütlaç Tarifi

















Ben çok severim sütlacı. Fırında yapılanınıda klasik olanınıda. Annelerimizin güzel elleriyle yaptıklarından dolayı belki de.  Aslında, yemeklerden sonra da pek akla gelmeyen bir tatlıdır. Daha çok şerbetli tatlılar tercih edilir. Aklımıza geldi yaptık. Nişasta eklemeden ama çok az limon rendesi ekleyerek denedim. Bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler :
1 litre süt
1,5 çay bardağı kırık pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
limon rendesi
tarçın
Hazırlanışı :
İlk olarak pirinçleri güzelce yıkayalım. Tencereye suyu koyup pirinçleri atalım ve suyunu çekene kadar kaynatalım. Ardından sütü ilave edelim. Arada karıştıralım ve kaynatalım. Diğer tarafta bir kasede pirinç ununu 1 bardak süt ile ezelim. Tencerede kaynayan sütten de 1 kepçe alıp ilave edelim. Pirinç unu ılıdıktan sonra tencereye katalım. Karıştırarak 10 dakika daha pişirelim. Daha sonra şekeri ve limon rendesi ekleyip 1-2 taşım kaynatalım. Sütlacı servis için kaselere paylaştıralım ve üzerine tarçın serperek servis edelim. Enfes sütlaç hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder