8 Eylül 2015 Salı

Arap Tavası Tarifi















Arap tava, Hatay yöresine ait bir yemek. Özelliği, ya kıyma ya da küçük kuşbaşı ile yapılıyor olması. Diğer bir özelliği de malzemelerin küp küp doğranmasıdır. Ayrıca bol acılı, bol yağlı ve bol sebzeli bir yemek. Yapımı kolay arap tavanın, fırında yapılanı oldukça lezzetlidir. Yazın güzel sebzeleriyle zamanınız varken mutlaka deneyin:)…
Malzemeler : 
500 gr. kıyma
3 adet patlıcan
4 adet yeşil biber
2 adet soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
2 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ
karabiber
pul biber
Hazırlanışı :
İlk olarak kıymayı tencereye alıp yağ ile birlikte orta ateşte güzelce 5 dakika kadar kavuralım. Dedik ya malzemeler küp küp doğranması gerekir diye. Tüm malzemeleri küp küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız soğanı ve sarımsağı tencereye ilave edip karıştıralım. Tuzu, baharatları ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Patlıcalarıda kattıktan sonra diğer doğradığımız domatesleri ve biberleri de tencereye ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Tğm malzemeleri fırın tepsisine alalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce pişirelim. Yanında pilav ile birlikte ikrama hazır:) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder