2 Eylül 2015 Çarşamba

Beyti Kebabı Tarifi















Beyti kebabı, yapımı pratik ve oldukça lezzetli bir kebap oldu. Uzun süredir yapmayı düşündüğüm ancak fırsatım olmadığı için yapamadığım bir yemek. Yanına yogurt ve bulgur pilavını da hazır ederseniz tadına doyum olmaz.
Dışarda hazır yemek varken neden evde uğraşayım diye düşüneniniz vardır. Öncelik hijyen. Nasıl yapıldığını bilmediğiniz, hangi malzemeleri kullandığını kestiremediğiniz bir yerde yemektense evde yapmak her zaman en iyisidir. Dışarda yenilen her türlü yemeği evimizdede rahatlıkla yapabilirsiniz. Çok daha güzeli de olacaktır emin olun.
Malzemeler :
içi için ;
400 gr kıyma,
1 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
kırmızı pul biber
tuz
kekik
lavaş için:
un
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
üzeri ve servis için:
yoğurt
maydanoz
Hazırlanışı : 
Beyti kebabının önce içini hazırlayalım. Yoğurma kabına kıymayı alalım. Daha sonra rendelediğimiz soğan ve sarımsakları da kaba ilave edelim. Karışımı güzelce yoğuralım. Yoğurduktan sonra uzun ince olacak şekilde köfte hazırlayalım ve bekletelim.
İçini hazırladıktan sonra hamurunu hazırlayalım. Başka bir kaba mayayı ve ılık suyu koyalım. Maya eriyene kadar bekleyelim. Maya kabardıktan sonra unu ve tuzu ilave edelim. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 30 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Dinlendirilen hamurdan 4 eşit beze alalım ve açalım. Yufka hamuru gibi olduğunda üzerine hazırladığımız köfteleri yerleştirelim ve saralım. Ardından önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Köfteler pişerken sosunu hazırlamaya başlayalım. Tereyağını eritip içine sıvıyağı ve salçayı ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim. Sosun koyuluğuna göre su da ilave edebilirsiniz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Pişen beytileri fırından alıp servis tabağına koyalım. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip yanınada yogurt ile servis yapabilirsiniz. Dilerseniz maydanozda serpin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder