12 Ağustos 2015 Çarşamba

Şekerpare Tarifi















3-4 hafta önce ramazan bayramını geride bıraktık. 1,5 ay sonrada kurban bayramını kutlayacağız. Bayramlarda gelen misafirlere belkide en çok ikram edilen tatlıların başında şekerpare gelir. Diğer tatlılara göre biraz daha hafif ve yapımı oldukça pratik. Dışarda bu tarz tatlıları ve hamurişini yapan birçok yer olsada ben her zaman evde yapılanı tercih etmişimdir. Kendi yaptığımız her zaman daha lezzetli. Tarife geçelim isterseniz.
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4 damla limon suyu
Üzeri için:
Fındık
Hazırlanışı:
Şekerparemiz için öncelikle şerbeti hazır edelim. Şerbet için şekeri ve suyu tencereye koyup pişirelim. Kaynamasını müteakip indirmeye yakın birkaç damla limon suyunu ilve edelim. 2 dakika kadar daha pişirip soğuması için kenara alalım.
Yoğurma kabına oda sıcaklığında olan margarini koyup pudra şekerini ilave edelim. Diğer malzemeleride ekledikten sonra en son unu ilave edelim. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ki kıvamını tutturalım. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.  Parçaları yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim. Üzerine fındıklarıda koyduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkartıp biraz soğumasını bekledikten sonra hazırladığımız şerbeti üzerine dökelim. Tatlımız yemek için hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder