1 Ağustos 2015 Cumartesi

Sac Kavurma Tarifi
















Merhaba sevgili okuyucular. Ramazan bayramı geride kaldı. Yaklaşık 2 ay sonrada kurban bayramı geliyor. Kurban bayramı, bol bol et yiyebileceğimiz bayram. İşte özellikle kurban bayramında yapabileceğiniz tarif var sırada. Sac kavurması, et hariç küçük küçük kesilen malzemelerle hazırlanan nefis bir tat. Baharatta bu yemekte oldukça önemli yer tutmakta. Beğeneceğinizi umduğum tarif şimdi sizlerle.
Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet domates
3 adet yeşil sivri biber
yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
kekik
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları, domatesleri, biberleri küçük küçük doğrayarak tarife başlayalım. Tavaya yağlarla birlikte kuşbaşı etleri koyalım. Etler suyunu çekene kadar iyice kavuralım. Doğramış olduğumuz soğanları ve biberleri tavaya alalım. Daha sonra domatesleride tavaya ilave edelim. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Domatesler suyunu çekince baharatları ve tuzunu katalım. Malzemeler güzelce pişince altını kapatalım. Enfes sac kavurmamızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder