Malzemeler :
2 su bardağı iri bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
su
tuz
sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı :
İlk olarak kabın içerisine bulguru alıp iyice yıkayalım. Ardından soğanı ince ince doğruyalım. Tereyağı ile sıvıyağını tavaya alıp kızdıralım. Doğradığımız soğanları ilave edelim ve kavuralım. Salçayıda ekleyelim. Tavaya kabuğunuz doğradığımız domatesleri de ekleyip karıştıralım. Son olarak bulguruda katıp karıştırmaya devam edelim. Kaynar suyu bulgurun yüzeyini 2 parmak geçecek şekilde tavaya koyalım. Ocağın altını kısıp kapağı kapatalım. Suyunu çektiğinde altını kapatıp ağzı kapalı şekilde 10 dakika kadar dinlendirelim. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder