5 Temmuz 2015 Pazar

Balık Köftesi Tarifi

Köfte deyince aklınıza kıymadan yapılan köfte gelmesin sadece. Balık ile de lezzetli bir köfte hazırlayabilirsiniz. Balık seçimi olarak sazan, palamut ve somonu tercih edebilirsiniz. Balıkların yağlı olmasına görede un ve yağını ayarlamanız gerekecek. Dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta, balığın haşlandıktan sonra suyunun iyice süzülmesidir. Geçelim tarife…
Malzemeler :
500 gr. balık
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 su bardağı ekmek içi
tuz
karabiber
kimyon
kızartmak için ;
sıvı yağı
galeta unu
Hazırlanışı :
Balıkların öncelikle derisini ve kılçıklarını ayıralım. Daha sonra derin bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ilave edelim. 5 dakika kadar haşlayalım. Çıkardıktan sonra suyunu iyice süzelim.
İç harcı için ise soğanı güzelce rendeleyelim. Ardından baharatları ve çekilmiş ekmek içini, rendelenmiş sarımsakları ve yumurtayı ekleyelim. Bu karışıma pişen balıkları da küçük parçalar halinde ilave edelim. Daha sonra balıklı köfteyi yoğuralım. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlendirilen köfteleri alıp yassı şekil verelim. Köfteleri galeta ununa batıralım. Daha sonra tavada kızdırdığımız yağa köfteleri atalım. Arkalı önlü 2-3 dakika kızartalım ve hazır olduktan sonra servis tabaklarına alalım. Balık köfteler ikrama hazır. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder