16 Eylül 2015 Çarşamba
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Yalancı tavuk göğsü için özellikle kıvamının doğru olması gerekli. Bu şekilde az da olsa gerçeğinin tadını yakayabilirsiniz:) Hatta bu tarifi, gerçeğinden daha fazla tercih eden var. En başarılı taklitlerden bir tanesi. Yapımı da oldukça pratik ve lezzetli.
Malzemeler :
1 litre süt
un
1 kaşık nişasta
2 çay bardağı şeker
4 adet damla sakızı
125 gr. margarin
1 paket vanilya
tarçın
Hazırlanışı :
Tavuk göğsü tarifi için öncelikle yağı tencereye alıp güzelce eritelim. Ardından içerisine un, nişasta, şeker ve vanilyayı ilave edelim. 3-4 dakika daha karıştırıp pişirdikten sonra azar azar sütü ekleyelim. Karışıma son olarak damla sakızını katalım ve pişirmeye devam edelim. Kaynadığı zaman ocaktan alıp kenarda bekletelim. Biraz soğuduktan sonra 10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra karışımı borcama boşaltalım. Buzdolabına koyup soğutalım. İyice soğuduktan sonra da üzerine tarçın serpiştirelim. Yalancı da olsa tadı nefis:)… Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder